שילוב ציר זמן במצגת

מצגות רבות כוללות שקפים הנוגעים לתהליכים התפתחותיים לאורך זמן. לא פעם תרצו להציג שלבים או תרחישים שמתקיימים בנקודות זמן מסויימות. בין אם מדובר בציר זמן יומי – למשל אם נרצה להציג פריסת ארוחות לאורך היום ובו נציין את שעות הארוחה תוך פירוט מה מומלץ לאכול בכל שלב ביום, בין אם זה ציר זמן חודשי – בו נרצה להגדיר נקודות ציון בהם עלינו לבצע משימות מסויימות.

למשל ציר זמן המייצג פריסת ארוחות מומלצות במהלך היום:

ציר זמן במצגת ליצוג פריסת ארוחות

גם כשאתם בונים תוכנית שנתית יש חשיבות לייצג אבני דרך הממוקמות לאורך ציר זמן שנתי, כך שבכל חודש נוכל לראות מהם המשימות והיעדים שלנו.
ציר זמן מומלץ לייצג באופן ויזואלי, כשהדרך הפשוטה ביותר, היא באמצעות חץ > הפונה לכיוון הרצוי ועליו להוסיף קוים קצרים החוצים אותו. לצד כל קו נרשום את נקודת הייחוס, למשל האם מדובר בשעה ביום, חודש בשנה או יום מסויים בחודש.
לחילופין ניתן גם להציג שלבים של תהליך מסויים, כך שלכל שלב יש את המיקום המתאים על גבי החץ. בפאורפוינט, קל מאד לייצר חץ שכזה ועליו את השנתות הדרושות.
כשאתם יוצרים  מצגת, מומלץ להוסיף אלמנט גרפי או ויזואלי לצד כל קו, – בין אם מדובר בצורה גרפית ובתוכה כיתוב מתאים ובין אם מדובר בויזואל שמיוצג על ידי אייקון או תמונה מוחשית.


למשל שלבי עבודתה של האחות כשהיא פוגשת מטופל חדש בבית החולים.

ציר זמן במצגת המייצג עבודת אחות

ממליצה לכם לצפות בסרטון  הבא בו תוכלו לראות – כיצד נושא המוצג בבולטים הופך להיות מוצג בציר זמן – בסרטון מוצגות שתי דוגמאות : אחת של מדריכת הורים לתינוקות והשניה של רואה חשבון.

את ציר הזמן במצגת פאורפוינט , נציג בצורה הדרגתית. מומלץ להשתמש בהנפשת "ניגוב" לכיוון שאליו החץ הולך. את המרכיבים השונים המצויים על גבי הציר נעלה בהדרגה בהנפשת "עמעם" כך שבכל פעם הקהל שלכם יוכל להתמקד בנושא הרלוונטי עליו אתם מרחיבים.
ציר זמן הוא פתרון מועדף על פני אוסף של בולטים או אפילו טבלה שעלולה להיות מייגעת ומעמיסה.
ניתן גם למקם את ציר הזמן בחלקו העליון של כל שקף ולסמן על גביו את הנושא עליו אנו מרחיבים – בשקף נוסף. כך אנו מסייעים לקהל – במיוחד אם מדובר בהדרכת אונליין – שבה אנו רוצים שלקהל תיהיה נקודת התמצאות ברורה על איזה ציון דרך אנו מדברים.