איך להתחיל מצגת?

האם נתחיל בהצגה עצמית?
אולי בסדר יום המתוכנן?
אולי בהסבר על מה נדבר בראשי פרקים?

הדקות הראשונות של המצגת שלכם הן לרב קריטיות ליצירת עניין ותפיסת תשומת ליבו של הקהל – כך שירצה להקשיב לכם קשב רב לאורך כל ההרצאה או ההדרכה במיוחד כשמדובר במפגש אונליין
(:
אז איך נתחיל?
ריכזתי עבורכם כמה המלצות
1. התחילו בשאלה – מה הדבר הכי מאתגר אתכם ב… ? התייחסו לתחום בו אתם מעבירים את ההרצאה – למשל אם זה בנושא הדרכת הורים – שאלו מה הדבר הכי מאתגר אתכם כהורים ? אם זו הרצאה בנושא תזונה – בררו – מה הקושי הכי גדול שלכם בשמירה על תזונה בריאה… ? תנו למשתתפים להשיב , כך שכל אחד יציג את הכאב שלו. ברגע שמיד התחברתם לקושי של המשתתפים ו לסיבה שבגללה הגיעו לשמוע אתכם – ברגע שאפשרתם להם לשתף וגם לשמוע אחרים , שמתמודדים עם אתגרים דומים – כבר יצרתם חיבור ראשוני. במידה ואתם מעבירים הדרכה בזום, ניתן לעשות זאת בשאלה שנציג במצגת ב שייר סקרין – תוך הזמנה לפתוח מיקרופונים, בכתיבה בצ'אט, בכתיבה על "לוח לבן" או אפילו להשתמש בסקר שיופיע על גבי השקופית.

שקף של מצגת המראה אמא מתמודדת עם ילידם

2. התחילו בשיתוף אישי – כזה שהכי מרגש – כיצד הגעתם למקום שלכם כיום – מה הוביל אתכם לעסוק בתחום או כמה הייתם במצב לא פשוט והיום אתם במקום אחר. בין אם אתם מדריכי הורים ורוצים לספר על כך, שפעם כל יום היה נגמר בצעקות, ריבים ורגשי אשמה סביב נושא המקלחות וכיום הערבים רגועים ונינוחים. ובין אם בעבר התמודדתם עם משקל עודף, הרגשתם יאוש וחוסר אונים וכיום אתם מצליחים לתחזק אורח חיים בריא ומרגישים חיוניים ושלמים עם המשקל שלכם . בשקפים של המצגת הראו סיטואציה של לפני ואחרי – כדי לחזק את ההזדהות.
3. התחילו את המפגש בכמה שקפים שמייצגים סיטואציה , לוא דווקא שלכם, שבה רואים דמויות שעוברות תהליך – ניתן ליצור שקפים המתארים דו שיח או בועות חשיבה. הסיטואציה כמובן תראה את הקושי עימו אנשים מתמודדים . את הפתרון תוכלו להציג בסוף המצגת כדי לסגור מעגל.
בכל מקרה כדאי בפתיח לטבל בקצת הומור, לשחרר את המתח של תחילת הרצאה שבו המנחה והקהל – "בודקים" אחד את השני… קצת הומור עצמי תמיד מחבר אנשים – חיוך, והזמנה של המשתתפים לשאול שאלות לאורך המפגש , כדי שירגישו שיצאו בסופו עם כל הידע שרצו לקבל.