איך יוצרים מצגת לנושא המורכב מחלקים משלימים?

חלק מהנושאים אותם תייצגו באמצעות מצגת אינטראקטיבית, מתארים כמה היבטים היוצרים שלם.
בהקשר זה , כאשר אתם שוקלים איך ליצור מצגת ובה שקף המתאר 3 או 4 מרכיבים שיש לקחת בחשבון בקבלת החלטה, ניתן לעשות זאת על ידי עיגול מחולק, כאשר כל חלק ממנו מייצג את אחד ההיבטים.

כדי להבהיר את הנושא אציג דוגמא:
אם לצורך העניין, אעביר הדרכה המדברת על איך בוחרים תמונות מתאימות למצגות, אציין כי בתהליך הבחירה שלכם יש לקחת בחשבון 3 היבטים:

  • תמונה שמייצגת בצורה מדוייקת את המסר שתרצו להעביר
  • תמונה באיכות טובה – לא מפוקסלת ולא מטושטשת
  • תמונה שיש לכם רשות להשתמש בה – מבחינת זכויות יוצרים – מצאתם או רכשתם במאגר יעודי לתמונות או לחילופין שצילמתם או הכנתם עצמכם (למשל בתוכנה כמו קאנווה).

תצוגה זו ניתן לתאר כפי שמופיע בשקף הבא

למשל ציר זמן המייצג פריסת ארוחות מומלצות במהלך היום:

השיטה המעגלית מתאימה במיוחד כאשר אתם שוקלים איך לעצב מצגת שתכלול פחות מלל ויותר גרפיקה וויזואליה. החלוקה המוצעת, מאפשרת להדגים בצורה אופטימלית, את החשיבות של כל אחד מההיבטים המרכיבים את העיגול. כל חלק בעיגול תוכלי לצבוע בצבע שונה, ליצור לו רקע בעל מרקם מייצג או לחילופין לבחור ממש תמונה שתתאים לתת הנושא. מומלץ גם להוסיף כיתוב מתומצת שיסביר את מהות החלק . את הפירוט המלא של מה כל חלק מייצג, תוכלו להוסיף בע"פ. בנוסף כאשר אתם רוצים ליצור מצגת אינטראקטיבית, את חלקי המעגל תציגו בהנפשה– כך שחלקי המעגל "יכנסו" בשלבים. ההנפשה הופכת את השקף ליותר ברור, דינאמי ומעניין.

צפו בסרטון בה תראו דוגמה נוספת של מצגת משולבת מעגלים

אותו רעיון רלוונטי, לכל סוגי ההקשרים שתרצו להמחיש בין היבטים שונים שתרצו להציג בעזרת מצגת מנצחת.
כאשר המצגת מתארת שלבים מסויימים בתהליך – ניתן לתאר זאת באמצעות תרשים חיצים – לעומת זאת שקף של מצגת, המיועד לתאר היררכיה בין מרכיבים, תציגו כגרף המתאר בצורה מדורגת את המרכיבים הראשיים ותחתם את המרכיבים המשניים. על כך תוכלו לקראו בפוסט אחר.