דרכים שונות ליצירת מצגת
קיימים דרכים שונות להכנת מצגת שתתאים, להדרכה, סדנה או וובינר אונליין – ניתן לזהות טיפוסים שונים של אנשים, הפועלים בדרכים שונות ליצירת השקפים.
הזורם: מתחיל את השקף הראשון, מוסיף את התוכן שעולה לו לראש, משלב כותרת וכמה בולטים – מחפש תמונה מתאימה, מעצב את השקף, מוסיף הנפשות ועובר לשקף הבא . שוב מקליד את התוכן הבא – כותב טקסטים, מחפש תמונה ומעצב גם אותו. בצורה כזו בונה את כל המצגת שקף אחר שקף. בחזקת "מה שיוצא, אני מרוצה"
היעיל: בוחר תבנית עיצובית, מתחיל את השקף הראשון כותב כותרות וטקסטים, עובר לשקף הבא מוסיף את גם בו את הטקסטים המתאימים. כך ממשיך עד סוף המצגת. בשלב הבא – מחפש תמונות שמתאימות לכל השקפים ומשלב אותן אחת אחרי השניה בשקפים השונים. לבסוף חוזר שוב על השקפים ומוסיף הנפשות. עובד במקבצים – חוסך זמן עבודה.
המתוכנן: עוד לפני שניגש לתוכנת פאורפוינט – מחליט על ראשי פרקים של המצגת – בונה שלד הכולל את כלל הנושאים, שירצה להציג במצגת. תחת כל נושא רושם את עיקרי הדברים שירצה להסביר. יכול להיות במחברת או בקובץ וורד.
בשלב הבא יבנה את הנושא הראשון בפאורפוינט. יחליט על עיצוב מתאים לכל המצגת – תוך התבססות על תבנית קיימת או יצירת תבנית עיצובית משלו. יגדיר את הצבעוניות והסגנון העיצובי (צילומי, איורי או אחר). יכין מספר שקפים הכוללים את פריסת הכותרות, הטקסטים , התמונות, הנראות הגראפית. יוסיף הנפשות מותאמות. שקפי הנושא הראשון – ישמשו כאב טיפוס לכל המצגת. לאחר השלמתו, יבנה את שאר המצגת על פי העקרון של ה"טיפוס היעיל" – קודם טקסטים אח"כ תמונות ולבסוף הנפשות. לסיום יבצע מעבר על כל התכנים על מנת לוודא אחידות וזרימה טובה בין השקפים. (: